sunnuntai 14. elokuuta 2011

Herkkusienikastike ja haudutetut salottisipulit

Jotain vihreää tämä kyllä kaipailisi

Herkkusienikastike
1 iso sipuli
4 isoa herkkusientä
valkosipulinkynsi
1 prk philadelphia tuorejuustoa (valkosipuli&yrtit)
loraus kermaa
mausteita (mustapippuria, yrttipippuria, suolaa)
puolikkaan sitruunan mehu


Kuullota pilkottu sipuli pannulla. Pese ja kuutioi sienet jalkoineen päivineen. Lisää sienet puserretun valkosipulin kanssa ruskistumaan hetkeksi. Lisää tuorejuusto joukkoon ja anna sen hiljalleen sulaa. Jotta kastikkeesta ei tulisi jankkia, lorauta joukkoon kermaa haluamasi määrä. Mausta kastike mielesi mukaan, lopuksi lisää ½ sitruunan mehu.


Haudutetut salottisipulit
n. 10-15 salottisipulia
2rkl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä
3rkl juoksevaa hunajaa (ei kovin karppia!)
2rkl soijaa

Kuori sipulit ja ruskista ne öljyssä paistinpannulla. Siirrä sipulit pieneen kattilaan, lisää valkosipuli, hunaja ja soija. Anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä (ykkösellä) kannen alla puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti