torstai 12. tammikuuta 2012

Päivän treeni

Wii-treeni takana ja hyvältä tuntuu! Voisinkin nyt vähän enemmän kertoa tuosta My Body Coach 2 -pelistä, kun sitä jo lupailinkin..

Elikkäs ihan ensimmäiseksi itselleen voi luoda profiilin, jossa kysytään sukupuolta, pituutta ja painoa. Sen jälkeen saa valita hahmolleen kasvot ja vaatetuksen. Seuraavaksi peli kysyy kysymyksen omasta kunnostasi. Näitten tietojen perusteella valmentajasi suosittelee kykyihisi ja tarpeisiisi sopivaa kuntoharjoittelun tavoitetta. Esimerkiksi minun tiedoillani valmentaja ehdotti kiinteytystä, mutta valitsin itse kilojen karistamisen.

Kuntoilu
Kun pelissä valitaan kuntoilu, voit valita joko suositellun harjoituksen tai mukautetun harjoituksen. Suositeltu harjoitus on valmentajasi (siis pelin) kehittelemä, joka sisältää ohjelmaasi parhaiten sopivat liikkeet ja vaikeustasot. Valmentajan suosituksia voi myös itse muokkailla ja tehdä mieleisekseen.

Mukautetussa harjoittelussa saat ihan itse suunnitella oman treenisi eri lihasliikkeistä. Lihasryhmiä on yhdeksän: olkapäät, käsivarret, rinta, selkä, vatsalihakset, vyötärö (lähinnä kyljet), reidet, pakarat ja pohkeet. 

Kuntoilutilassa valmentajasi opastaa sinua koko ajan ja näyttää vaikeammat liikkeet etukäteen ennen harjoitusta.

Tanssi
Tanssiharjoituksia on 12, joista kuusi aloittelijoille ja loput edistyneemmille. Tanssissa voit suorittaa eri liikesarjoja musiikin tahtiin. Tätä voi pelata myös kaksistaan!

Tanssia yritin kokeilla tiistaina aloittelijaversiolla, mutta se oli niin hankalannäköistä ja nopeatempoista, etten ainakaan vielä pysynyt todellakaan matkassa.. Nimittäin tanssiliikkeitä ei opasteta mitenkään, vaan sinun pitäisi yrittää heti pysyä kolmen ruudussatanssijan perässä.


Ensimmäisen treenini näytti ylläolevalta. Treenin jälkeen tulee ruutuun tällainen kuva, jossa on tiivistettynä koko harjoitus. Treenatut lihakset: sydän (eli hiki pintaan), Kesto: 20min, Kulutetut kalorit: 282kcal (kalorimääriin en taida uskoa..).


Sitten tein oman mukautetut harjoituksen, johon kuuluu 22 eri lihasliikettä. Treenatut lihakset: olka, käsivarret, kyljet, rinta, reidet, pakarat, vatsa. Treenin kesto: 27min. Kulutetut kalorit: 768kcal (voiko olla mahdollista?).

Täytyy sanoa, että tässä pelissä grafiikka on aika kökkö ja ohjelma tökkii välillä (hahmot saattavat nopeuttaa yhtäkkiä tahtia jne). Dance Workout ei töki yhtä pahasti (tai ei ollenkaan) ja grafiikkakin kyseisessä pelissä todella hyvä.

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä esittelystä kun meilläkin on Wii ja oon miettinyt uusien pelien ostoa :)

    VastaaPoista
  2. joo noi kalorimäärät ei TODELLAKAAN pidä paikkaansa...

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: jep, peli laskee "kalorit" sen mukaan, miten liikkeistä suoriutuu. Eli siis päin peetä. :D

    VastaaPoista